KUŞ EVİ

Çatalköy Belediyesi’nin 6. Beşparmaklar Tiyatro Festival’i kapsamında  26-27 Mart’ta  Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su’nun Kuş Evi adlı oyun sahnelendi. İsmihan Yorgancı’nın yazıp, yönettiği oyunun konusu; Merve’nin tavan arasında bulduğu mektuplarla, bir umut yolculuğuna çıkmasıdır. Merve’nin elindeki mektuplar zamanı geri döndürmek için geç , hayata tutunmak için ise bir nedendir. Oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü olması dolayısıyla, Çatalköy Belediyesi  Tiyatro Su ve Girne Belediyesi GİBETSU ortak bir basın bildirisi yayımladı. Bu bildiriyi Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Koordinatör’ü Derman Atik oyundan önce sahnede izleyicilerle paylaştı. Oyunu izleyenler arasında Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı’ı  Kutlu Evren, Girne Belediye Başkan’ı Nidai Güngördü ve Çatalköy Belediye Başkan’ı Mehmet Hulusioğlu vardı. Oyunun sonunda sahneye çıkan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve Kültür  Sanat Koordinatör’ü Derman Atik oyuncuları gösterdikleri performanstan dolayı tebrik edip plaket ve çiçek takdim etti.