“Aşk Grevi” Türkiye’den gururla dönüyor

“Aşk Grevi”  Türkiye’den gururla dönüyor

Çatalköy Belediye Tiyatro Su ve Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu’nun (GİBETSU) ortak projesi “Aşk Grevi” isimli müzikli komedi oyunu Konya Devlet Tiyatroları’nın Bin Nefes Bir Ses, 9. Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları’nın bu yıl 17’incisini düzenlediği Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nde sahnelendi.

Çatalköy Belediyesi Tiyatro SU ve Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu’nun (GİBETSU)  ortak prodüksiyonu olan ve KKTC’de sahnelendiği süre boyunca büyük beğeni alan “Aşk Grevi” adlı tek perde komedi oyunu Konya’dan sonra perdelerini Trabzon’da tiyatroseverlere açtı. Trabzon Devlet Tiyatroları’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’nde sahnelenen oyun, Trabzon halkının da büyük beğenisini aldı. 4 Mayıs’ta Trabzon Devlet Tiyatroları Haluk Ongan Sahnesi’nde perdelerini izleyiciye açan “Aşk Grevi” tiyatroseverleri kahkahaya boğdu ve ayakta alkışlandı.

Oyun sonrasında Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, Çatalköy Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik’e plaket taktim etti. Oyunun Van, Diyarbakır ve Ankara’nın yanı sıra Almanya, İran ve Makedonya’dan da davet aldığı, ayrıca Konya Devlet Tiyatroları’nda 10 gün boyunca sahnelenmesi talebinde bulunulduğu belirtildi.