Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri

Çatalköy Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri dün akşam, görkemli bir açılışla gerçekleşti. Etkinliğe Cumhurbaşkanı, Mustafa Akıncı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu,UBP Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu ve Girne Belediye Başanı Nidai Güngördü Katıldı.

“Kültür Sanat Günlerini Fitilledik” sloganıyla düzenlenen etkinlik, kortej yürüyüşüyle başladı. Çatalköy Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisinin ardından, Çatalköy Belediye Başkanı ve Personelinin hazırladığı kıbrıs manilerinden oluşan atışma, izleyenlerin beğenisini topladı.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Beşparmaklar Kültür Sanat Günlerinin 7’ncisini düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ve bu yola çıkarken amaçlarının Kıbrıs Türk Kültürünü, Sanatını ve sanatçısını yeni kuşaklara aktararak yaşatmak olduğunu söyledi. Hulusioğlu’ndan sonra konuşma yapan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakan’ı Nazım Çavuşoğlu ise Kıbrıs Türk Kültürü’nü yaşatan böyle bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu ve Kıbrıs Türk Kültürünü Yeni nesillere aktarmanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Son olarak açılışı yapmak için sahneye gelen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise konuşmasına ; “Çatalköy’ü severim, size takdir ederim, Kültür Sanat olmazsa, bir daha zor gelirim”. Manisini okuyarak başladı. Ardından 7. Beşparmaklar Kültür Sanat Günlerinin, Kıbrıs Türk Kültürünü tanıtmak ve yaşatma amaçlı bir etkinlik olduğuna vurgu yapan Akıncı, etkinliği düzenleyen belediye başkanı Mehmet Hulusioğlu ve personelini kutladı. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Akıncı, Bakan Nazım Çavuşoğlu, UBP Girne İlçe Başkanı Ve milletvekili Izlem Gürçağ Altuğra, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu sembolik olarak gaz lambasını fitilleyerek açılışı gerçekleştirdiler. Gecenin ilerleyen saatlerinde, sahneye Çatalköy Belediye Tiyatro Su’nun “Hade Golifa Yapalım” adlı oyunu sahne aldı. Ardından Yetenek Sizsiniz Finalisti Komedyen İllizyonist Enver Ertaş sahne aldı. Gecenin sonunda ise Çatalköy Belediyesi Kent Orkestrasının verdiği konser izleyenler tarafından tam not aldı.

Çatalköy Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri Cumartesi günü de, büyük bir katılımla gerçekleşti.

“Kültür Sanat Günlerini Fitilledik” sloganıyla düzenlenen etkinliğin 2. günü, Ustalar Halk Dansları topluluğunun köy meydanındaki oyunlarıyla başladı. Ardından sahneye çıkan Hüseyin Altan ve ekibinin jaz müziği konseri  izleyenlerin beğenisini topladı.Son olarak ise geceye damgasını  vuran, Kıbrıslı Türk  modacı Abdullah Öztoprak’ın “ZAYİÇE” adlı karnaval şovu yer aldı. Ana teması halk arasındaki sosyal sorumluluğu artırmak ve yerli ses sanatçılarımıza destek vermek için gerçekleştirilen şova, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler  Derneği üyeleri , tedavi görüp uyuşturucudan kurtulan geçler, yerli ses sanatçılarımız ve bütün bu guruplara eşlik eden modellerle tam bir karnaval havasında  gerçekleşen ,  7. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri, Sponsorlara anı plaketlerinin verilmesiyle son buldu.

Comments are closed.