“Vounous” Bronz Çağı

Çatalköy Belediye sınırlarımız içerisinde yer alan ve dünya arkeoloji literatürüne girmiş ünlü “Vounous” Bronz Çağı nekropolünde uzun yıllar önce ele geçirilen pişmiş toprak eserler ile bronz eserlerin halen dünyanın birçok ünlü müzesinde sergilenmektedir.
Uzun yıllardır atıl durumda olan ve özellikle bu bölgemizde yer alan yapılaşma nedeniyle ciddi tehdit altında bulunan, Çatalköy için son derece önemli olan Vounos’un ülkemiz kültür mirasları arasında son derece önemli bir yere sahip olduğuna inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle, Vounos’un korunması, gelecek nesillere düzgün bir miras olarak devredilmesi, bu önemli yerin tanıtılması için Çatalköy Belediyesi olarak önemli bir adım atmış bulunmaktayız.

Comments are closed.