2. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu

2. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu sona eriyor

Çatalköy Belediyesi tarafından düzenlenen ve ikincisi bu yıl gerçekleştirilen Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu, bugün gerçekleştirilecek olan sertifika töreniyle sona erecek.
Çatalköy Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl düzenlemeye başladığı ve büyük ses getiren Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu bugün yapılacak olan sertifika töreniyle sona eriyor.
5 bin yıllık tarihin canlandırıldığı, yurt dışından birçok katılımın gerçekleştiği ve bu yıl daha da büyük ses getiren 3 Eylül’de başlayan ve açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından yapılan Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’na yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 100 sanatçı katıldı.
Hulusioğlu “12 aya yayacağız”
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu “İkincisini bu sene gerçekleştirdiğimiz Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda 3 Eylül’den bu yana çalışmalar devam ediyor. Yurt dışından 9 ülkeden 14, ülkemizden de gerçekleşen katılımlarla birlikte yaklaşık 100 sanatçımızın yer aldığı bu sempozyum gerçekten çok güzel geçti. Amacımız Vounos’un hakettiği değeri verebilmek. Devletimizden, üniversitelerimizden ve Eski Eserler Dairesi’nden alacağımız desteklerle burayı 12 ay boyunca canlı tutarak turizmimize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
“Destek veren, emek veren herkese teşekkür ediyorum”
Başkan Hulusioğlu sözlerini “Ekonomik olarak sıkıntı yaşadığımız bu günlerde büyük bir motivasyonla projemize gönüllü olarak katkı koyan akademisyenlerimize, sanatçılarımıza ve yurt dışından gelen misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek bitirdi.
Kapanış 14 Eylül Cuma (bugün) günü
ABD, İrlanda, Slovakya, Letonya, Tunus, Libya, Türkiye, Güney Kıbrıs ve ülkemizden yaklaşık 100 sanatçı ve bilim insanının katıldığı; Erken ve Orta Tunç Çağı’nda Vounous’ta kullanılan üretim teknikleriyle hazırlanan seramik ve metal döküm çalışmalarının yapılırken birçok aktivitenin de gerçekleştiği 2. Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu bu akşam (14 Eylül Cuma) saat 18.00’de Vounous Nekropolü’nde gerçekleşecek olan sertifika töreniyle sona erecek.