; ‘Kansersiz Yaşam’ projesi başarıyla tamamlandı | Çatalköy Belediyesi

‘Kansersiz Yaşam’ projesi başarıyla tamamlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayat bulan “Kansersiz Yaşam” adlı sosyal sorumluluk projesi başarıyla tamamlandı.

Çatalköy Belediye Meclis Üyesi ve Proje Sorumlusu Yeşim Sakallılar’ın Girne Postası’na yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile Çatalköy ve Arapköy bölgesinde yaşayan kadınlar ile Merkezi Cezaevi’ndeki mahkum kadınlara ücretsiz kanser taramasının başarıyla yapıldığını bildirdi.

“Kansersiz Yaşam” adlı projeyle hem Çatalköy-Arapköy bölgesinde yaşayan hem de mahkum kadınların kanser hastalıkları konusunda bilinçlendirildiğini kaydeden Sakallılar, projede erken teşhisin öneminin özellikle vurgulanarak kadınların duyarlılığın arttırılmasının sağlandığını söyledi.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Özyalkın ile birlikte 30-69 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arasında ki kadınlara meme kanseri taraması (MAMOGRAFİ),50 – 74 yaş aralığındaki kadınlara da kolon kanseri taraması yapıldığı söyleyen Sakallılar projenin hedefine ulaştığını ifade etti.

Kadınlardan gelen yoğun istek üzerine kanser taramasının bir süre daha devam edeceğini dile getiren Sakallılar, Çatalköy ve Arapköylü kadınların 30 Nisan Salı gününe kadar Çatalköy Belediyesi’ne kayıt yaptırabileceklerini söyledi.

Sakallılar, projeye verdikleri yoğun destekler nedeniyle İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Arapköy ve Çatalköy Muhtarları, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Erken Tanı bölümündeki doktorlar ile ilgili personele teşekkürlerini sundu.