Çatalköy Sağlık Biriminden Duyuru

60 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza verdiğimiz evde sağlık hizmetleri çerçevesinde yapmış olduğumuz ev ziyaretlerimize Covid 19 salgınından dolayı siz vatandaşlarımızın sağlığı açısından ara verilmiştir. Bu süre zarfında birimimiz sizlerle telefon yolu ile irtibata geçecek ve sizlerin genel sağlık durumu ve ihtiyaçlarınız hakkında bilgi almaya devam edecektir. Özellikle 60 yaş üzeri vatandaşlarımızın risk grubunda olmasından dolayı
mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarını ve evde kaldıkları süre boyunca da misafir kabul etmemelerini rica ederiz.
Yakın zamanda corona virüsü vakası görülmüş ülkelerden ülkemize gelen biri ile görüşmemeye dikkat ediniz.
Dışarıya çıkmanız durumunda kalabalık ortamlarda bulunmamaya dikkat ediniz ve kişisel temizlik kurallarına uygun olarak dezenfekte işleminizi gerçekleştiriniz.
Su ve sabun olmayan yerlerde alkol bazlı EL ANTİSEPTİĞİ kullanabilirsiniz.
Ellerinizin temiz olmadığını düşünüyorsanız ağız burun ve göz temasından kaçınınız.!
Yakın zamanda covid 19 vakası görülmüş ülkeden ülkemize giriş yapmış iseniz lütfen evinizden 14 gün boyunca çıkmayınız. Herhangi bir ihtiyacınız veya gereksinimizin olması durumunda Çatalköy Belediyesi Sağlık Birimi sizlere yardımcı olmak için görevi başında olmaya devam edecektir.
Covid 19 (coronavirüs) hastalığının belirtilerini gösteren bir tablo oluşmuşsa (ATEŞ, ÖKSÜRÜK VE NEFES ALMADA GÜÇLÜK) lütfen sağlık bakanlığına ait ihbar hattını arayarak yardım isteyiniz. Alınan tedbirleri birlikte uyguladığımız takdirde virüsün yayılmasını engelleyebileceğimizi önemle hatırlatmak isteriz.
SAĞLIK BAKANLIĞI CORONAVİRÜS İHBAR HATTI: 1102
ÇATALKÖY BELEDİYESİ EVDE SAĞLIK BİRİMİ İRTİBAT NO: 0548 850 16 46 ( SEVGİ-ÇİLEM)