; 7. Beşparmaklar Tiyatro Festivali Başladı | Çatalköy Belediyesi

7. Beşparmaklar Tiyatro Festivali Başladı

Çatalköy Belediyesi’nin düzenlediği 7. Beşparmaklar Tiyatro Festivali 5 Mart 2017 Pazar gecesi Konya  Devlet Tiyatrosu’nun “Dördüncü Ay” isimli oyunu ile başladı. Oyun öncesi Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik kısa birer konuşma yaptı. Konuşmalarında tiyatro festivallerinin önemine vurgu yaparak, demokrasinin bir kültür olarak gelişmesi için tiyatro festivallerinin önemli bir yol haritası olduğuna değinildi. Devletin sanat poletikası olması gerektiğini ve çocuklarımızı bu poletika çerçevesinde topluma kazandırmamız gerektiği belirtildi.

Konya Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Dördüncü Ay” isimli oyun İsveç’de yaşayan bir Türk ailenin kızlarını töre cinayetiyle nasıl kurban ettikleri anlatılırken, oyuncuların sahne performansının muhteşemliği, izleyicileri büyülerken, konunun vahimliğinin verdiği acı izleyenlerin duygulanmasına yol açtı. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyunculara ve yönetmene oyun sonunda Çatalköy  Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu çiçek ve plaket takdim etti.

Festival 7 Mart Salı akşamı Mağusa Kent Tiyatrosu’nun “Sara’yı Evlendirmek” adlı oyunu ile devam edecek. Saat 20:00’de başlayacak olan oyunun biletleri 5 TL olup Çatalköy Belediyesi’nden temin edilebilir.